gjsiktig
Om oss
Tjenester
Kurs/foredrag
Presse/historier
Produkter/Butikk
Linker

HYDROTERAPI

Rehabilitering i vann.

Rehabilitering etter en skade/operasjon gjøres for å få maksimal funksjon på minimal tid. Gjenopptrening i vann etter skader og operasjoner i skjelettet er meget gunstig fordi man kan trene musklene uten at man belaster skjelettet. Når man svømmer er man i en slags vektløs tilstand, samtidig som man er nødt til å bruke muskulaturen. Rehabiliteringsperioden reduseres med opptil 6 måneder ved å trene i vann.

AquaDog's basseng holder en temperatur på 27 grader, noe som viser seg å være meget effektivt ved rehabilitering.

For å få hunden til å bruke de musklene man ønsker å trene, svømmer de i sirkler, vendinger i begge retninger, serpentiner osv. Når de trenger mer belastning, har vi trinnløs motstrøm som reguleres ut fra hundens kondisjonsnivå. Hunden får raskt bedre kondisjon ved å svømme.Alle hundene svømmer med redningsvest. Dette fordi hunden føler seg trygg og hvis det skulle skje noe som gjør at man må ha hunden opp eller den trenger korrigering, kan man lettere få tak på den.


Lidelser som har spesielt godt av svømming:

  • Hypertrofisk osteodystrofi (unghunder med betennelse i epifyseskivene som gjør at de får hevelse i knærne)
  • Osteochondrose (bruskløsning i ledd). Dette kan komme av en skade eller det kan være arvelig/medfødt. Mest utbredt på store raser. Legningsprosenten har økt fra 55 % til 75 % etter at man fikk bassengtrening, massasje og stretching.
  • Hofteleddsdysplasi
  • Albueleddsarthrose
  • Skiveprolaps
  • Korsbåndopererte
  • Skjelettlidelser generelt

I tillegg er det fin trening for tykke hunder som skal gå ned i vekt. Det er lettere å svømme enn å løpe ute i terrenget. Når man er for tung, blir belastningen på kroppen større.


Water Walker - tredemølle i vann.

Som regel starter vi rehabiliteringen i vanntredemøllen.  Her har vi bedre kontroll på bevegelsene til hunden og kan lettere inspisere halthet osv.  Etterhvert alternerer vi mellom vanntredemøllen og svømming ettersom hvilken lidelse hunden har og hvor i rehabiliteringen den befinner seg.I dag dekker flere forsikrings selskap deler eller hele rehabiliteringen.Kontakt alltid ditt forsikrings selskap for å høre om din forsikring dekker rehabiliteringen for ditt dyr.

Vi samarbeider med veterinærene, og hvis ditt selskap krever rekvisisjon fra veterinær, kontakt veterinæren å få rekvisisjon.